Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa mleczna z migdałami, ryżem i rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczna i zdrowa zupa mleczna z ryżem, mielonymi migdałami i rodzynkami. Wspaniałe danie z ryżem.

Zupa mleczna z migdałami, ryżem i rodzynkami

Składniki:

Zupa mleczna z migdałami, ryżem i rodzynkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa mleczna z migdałami, ryżem i rodzynkami
Ryż wypłukać i ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem masła i odrobiny soli. Migdały wsypać do naczynia, zalać wrzącą wodą, odcedzić, obrać z łupinek i zmielić w maszynce do orzechów. Mleko z cukrem zagotować, dodać rodzynki i mielone migdały, wymieszać, doprawić do smaku szczyptą soli. Ugotowany ryż wyłożyć na talerze i zalać gorącą zupą. 

Tagi:

ryż