kaska215

kaska215

Kucharz
[Przepisów: 10]

Zupa morelowo-brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

szybka i łatwa w przygotowaniu:)

Zupa morelowo-brzoskwiniowa

Składniki:

Zupa morelowo-brzoskwiniowa

 

  • 4morele, 4brzoskwinie, 350ml słodkiego wina białego, 400ml wody, 3łyżki cukru, kilka listków mięty, 1łyżka orzeszków pinii

Sposób przygotowania:

Zupa morelowo-brzoskwiniowa
Morele przekroić na połówki i usunąć pestki. Brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić na 4 części, usuwając pestki. Owoce przełożyć do garnka, wlać wino, wodę i wsypać cukier. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia. Owoce pozostawić 5minut w syropie, następnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć w głębokich talerzach. Syrop gotować jeszcze 5 minut na średnim ogniu, następnie polać owoce, włożyć listki mięty i odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać orzeszkami pinii. Smacznego:))