SUPERPRZEPIS

Zupa musztardowa

  • 5
  • dagita
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13
Zupa musztardowa

Szybka w przygotowaniu, syta i bardzo rozgrzewająca zupa musztardowa z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami. Idealna na jesień i zimę.

Składniki:

Zupa musztardowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa musztardowa

ETAP 1:

Zupa musztardowa
Zupa musztardowa z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami

Kiełbasę kroimy w cienie półplasterki, a boczek w kostkę. Por kroimy w pół krążki. Na patelni podsmażamy boczek i kiełbasę, aż się przyrumienią i wytopi się tłuszczyk. Wtedy dodajemy pora i razem podsmażamy, aż zmięknie. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w większej ilości osolonej wody do miękkości. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy całą zawartość patelni i zagotowujemy. Śmietanę i musztardę roztrzepujemy w małej ilości zupy i wlewamy go garnka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Całość gotujemy kilka minut.
Smacznego.