Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa musztardowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Rewelacyjna zupa musztardowa

Zupa musztardowa

Składniki:

Zupa musztardowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa musztardowa
Cebulę i pora pokroić w kostkę i udusić na oliwie, wywar zagotować i następnie dodać do wywaru podduszone warzywka oraz przetarty czosnek i uduszone por i cebulę. Dodać łyżkę „gruboziarnistej” musztardy i ze trzy łyżki zwykłej. Można zupę zagęścić mąką. Na koniec dodajemy śmietanę kremówkę. Podawać z jajkiem i grzankami (może być też groszek ptysiowy lub świeże pieczywo z masełkiem

Tagi:

jajko jajka