mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Zupa myśliwska z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka zupa o wyśmienitym smaku, ach te kurki...

Zupa myśliwska z kurkami

Składniki:

Zupa myśliwska z kurkami

 

  • 400g kurek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka gotowych skwarek
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka mąki
  • 1 L rosołu warzywnego
  • 125ml śmietany
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • pieprz
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa myśliwska z kurkami
Cebulę obrać,opłukać i drobno posiekać. Grzyby oczyścić, umyć, osączyć i drobno pokroić. W garknu rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i grzyby. Zalać rosołem, dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, zagotować. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Zmniejszyć ogień, gotować na małym ogniu około 20minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.