js28

js28

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Zupa na białym winie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis pochodzi z włoskiego regionu Trentino

Zupa na białym winie

Składniki:

Zupa na białym winie

 

  • 2 l (8 szklanek) mocnego rosołu
  • 3 żółtka
  • pół szkl. śmietany
  • pół szkl. białego wytrawnego wina
  • sól i pieprz
  • cynamon
  • świeże grzanki

 

Sposób przygotowania:

Zupa na białym winie
Przygotować rosół. Kiedy będzie letni zmiksować z żółtkami, winem i śmietaną. Doprawić solą. Podgrzewać na małym ogniu stale mieszając, aż zupa stanie się gładka i kremowa. Podawać w małych miseczkach z grzankami. Posypać cynamonem. Ja grzanki zrobiłam z grahama.