ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa na indyku z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kiedy nie mam czasu często gotuje taką zupę, posiłkując się mrożonymi warzywami.

Zupa na indyku z makaronem

Składniki:

Zupa na indyku z makaronem

 

  • 1 udziec z indyka
  • pół opakowania makaronu świderki
  • 1 opakowanie zupy ze szpinakiem Hortex (można użyć innej mieszanki)
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • 2-4 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Zupa na indyku z makaronem
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy udziec z indyka (ja zawsze zdejmuje najpierw z niego skórkę którą wyrzucam). Solimy i gotujemy. Gdy mięso zacznie się gotować, odczekujemy 5-10 minut i wrzucamy mrożoną zupę. Ponownie doprowadzamy wszystko do wrzenia. Wrzucamy wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko gotujemy na małym ogniu aż mięso i wszystkie warzywa zmiękną. Wtedy wrzucamy makaron i gotujemy aż stanie się miękki. Mięso podrabiamy przed podaniem zupy na talerze. Smacznego!