iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa na początek jesieni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Co raz zimnej - taki mamy klimat . Zaczynamy gotować inaczej . Moja propozycja syta zupa z mięsem , ziemniaczkami , kluseczkami . Zastępuje nam 2 dania. Jednogarnkowy obiad , mało zmywania i dużo smaku i aromatu.

Zupa na początek jesieni

Składniki:

Zupa na początek jesieni

 

  • łopatka ok 1/2 kg

 

 

 

 

 

  • cebula

 

 

  • bulion drobiowy ok 2 litry

 

  • masło klarowane ok 3 łyżki

 

  • sos sojowy

 

 

 

  • papryka czerwona w proszku 1 łyżeczka

 

  • chilli

 

  • majeranek

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa na początek jesieni
Mięso kroimy w kosteczkę doprawiamy pieprzem i kropimy sosem sojowym. Mięso smażymy na złoto i przekładamy do dużego garnka. Na tej samej patelni bez mycia na maśle klarowanym podsmażamy pokrojoną cebulkę i posiekany czosnek. Dodajemy paprykę słodką . Po usmażeniu przekładamy do dużego garnka. Następnie podsmażamy pokrojone w kosteczkę ziemniaki . Solimy je i doprawiamy majerankiem , po podsmażeniu dodajemy do dużego garnka. zawartość garnka zalewamy bulionem . Gotujemy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory. Robimy ciasto na kluski. Mieszamy mąkę z jakiem i odrobina wody , solimy do smaku. Kładziemy na zupę małe kluski. Doprawiamy wszystko solą ,pieprzem ,sosem sojowym. Zalewamy śmietaną . Zagotowujemy. Pod koniec dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe. 

Tagi:

jajko sosy jajka