katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1040]

Zupa niby flaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Taka zupę często przygotowuje z mięsa z rosołu czasami dorzucam gdy jakieś zostaje od obiadu. Zupa jest bardzo smaczna.

Zupa niby flaczki

Składniki:

Zupa niby flaczki

 

Sposób przygotowania:

Zupa niby flaczki
Mięso myjemy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania . Warzywa obieramy, płuczemy i dodajemy do zupy. Solimy i gotujemy do miękkości mięsa. Ugotowane mięso, przestudzamy i oddzielamy od kości.

Mięso kroimy czy tez rozdzielamy palcami. Odlewamy ok 3 litry rosołu. Wrzucamy do niego mięso i starte na tarce albo drobno pokrojone pieczarki.

Marchew i pietruszkę z rosołu kroimy w słupki, albo ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Dodajemy majeranek i doprawiamy dość mocno do smaku.

Lekko zagęszczamy zasmażką z masła i mąki.