zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Zupa nic

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodka zupa, do której do dekoracji można użyć biszkoptów, bitej śmietany i owoców.

Zupa nic

Składniki:

Zupa nic

 

  • 4 jajka, 1/4 szklanki cukru, 2 szklanki mleka, 1 łyżeczka mąki, 1 laska wanilii

 

Sposób przygotowania:

Zupa nic
Żółtka utrzeć z czubatą łyżką cukru, dodać 1/2 szklanki mleka, mąkę i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z wanilią. dodawać stopniowo utarte żółtka intensywne mieszając. Otrzymaną w ten sposób gorącą masą zalać uprzednio ubitą na sztywno pianę z białek i pozostałego cukru. Deser przybrany owocami i biszkoptami podawać w pucharkach.
Smacznego

Tagi:

jajko jajka