teresa13

teresa13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Zupa nic

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ulubiona zupa na lato zwłaszcza dla dzieci

Zupa nic

Składniki:

Zupa nic

 

  • 2 litry mleka
  • 4 jajka
  • 8 łyżek cukru pudru
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Zupa nic
Ubijamy pianę z białek, pod koniec dodajemy trochę cukru.Zagotowujemy mleko i na wrzące wkładamy łyżką pianę.PO chwili gotowania wyjmujemy łyżką cedzakową na talerze.Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości i wlewamy na gorące mleko.Rozlewamy na talerze.Najbardziej smakuje mocno schłodzona, ale można też podać na ciepło.

Tagi:

jajko jajka