chwtom

chwtom

Kucharz
[Przepisów: 3]

Zupa Nic wg chwtom

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

szybko i chłodząco na upalne letnie dni

Zupa Nic wg chwtom

Składniki:

Zupa Nic wg chwtom

 

  • 1 litr mleka
  • cukier waniliowy
  • 2-3 białka z jajek
  • 3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Zupa Nic wg chwtom
Mleko gotujemy z cukrem waniliowym. Jajka ubijamy na sztywna piane i dodajemy cukier.Mleko cały czas gotujemy na małym ogniu. Na gotujące sie mleko kładziemy łyżką piane z białek. Delikatnie zagotować. Przekładamy do misieczek i chłodzimy. Gdy zimne dobrze chłodzi w upalne dni.

Tagi:

jajko jajka