aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Zupa ogonowa na winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa ogonowa na winie

Zupa ogonowa na winie

Składniki:

Zupa ogonowa na winie

 

  • 1 ogon wołowy
  • 3 małe cebule
  • 2 marchewki
  • 1/2 korzenia selera
  • 2 łyżki margaryny
  • 3/4 szklanki czerwonego wina
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • do smaku: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa ogonowa na winie
Marchew, seler oraz cebulę obrać, umyć i pokroić na plasterki. Ogon opłukać i także pokroić na kawałki. Na patelni rozpuścić margarynę i podsmażyć lekko kawałki ogona. Zdjąć mięso z patelni. Na tłuszczu spod smażenia obsmażyć plasteki warzyw. Ogon i warzywa przełożyć do garnka, wlać pół litra wody, wino oraz pieprz i tymianek, wymieszać. Przykryć garnek i gotować na małym ogniu około 2,5-3 godzin. Po ugotowaniu z zupy wyjąć mięso, obrać i rozdrobnić. Wrzucić do zupy, doprawić i podawać.