nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Zupa ogonowa z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo smaczna zupka na codzienny obiadek. Nie ma skomplikowanych składników, jest prosta w przygotowaniu.

Zupa ogonowa z ziemniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogonowa z ziemniakami

 

  • zupa ogonowa w proszku np. Winiary - 1 opakowanie
  • ziemniaki - 7 sztuk
  • skrzydełka drobiowe - 5 sztuk
  • śmietana - 2 łyżki czubate
  • sol, pieprz - do smaku
  • majeranek - do smaku
  • kostka rosołowa - 1 kostka

Sposób przygotowania:

Zupa ogonowa z ziemniakami
Krok 1: Skrzydełka opłukujemy, wrzucamy do garnka i gotujemy. Zbieramy powstałą szumowinę. Krok 2: Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę. Wrzucamy do wywaru z mięsa i gotujemy. Krok 3: Dajemy kostkę rosołową, majeranek, sól, pieprz i gotujemy. Krok 4: Zupę w proszku mieszamy ze śmietaną i dwiema łyżkami gorącego wywaru. Zaklepujemy naszą zupę. Doprawiamy. Gotowe.
Zupa ogonowa z ziemniakami
Skrzydełka opłukujemy i wrzucamy do garnka.
Zupa ogonowa z ziemniakami
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Zupa ogonowa z ziemniakami
Wrzucamy ziemniaki do wywaru z mięsa i gotujemy.
Zupa ogonowa z ziemniakami
Zakelpujemy naszą zupę śmietaną i dopraiwamy do smaku.

Tagi:

zupa ziemniaki