Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Zupa Ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mało pracochłonna, pyszna zupa z kiszonych ogórków.

Zupa  Ogórkowa  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa Ogórkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa Ogórkowa
► Obraną marchewkę, pietruszkę, seler i por zalać wodą dodać liście laurowe, ziele angelskie, vegetę i gotować na półmiękko. ► Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do wywaru z warzyw i gotować do ich miękkości. ► Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodać do zupy / zagotowć /. Dodać świeżo posiekaną natkę pietruszki z koperkiem / doprawić przyprawami /. Na sam końiec domieszać słodką śmietanę.
Zupa  Ogórkowa
Zupa ogórkowa bez dodania śmietany - jak ktoś śmietany nie lubi.