Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczna i pożywna zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Do wody włożyć skrzydełka. Zagotować. Odszumować. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce. Pora pokroić w plasterki. Ogórki opłukać odciąć końce i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć z wywaru. Wrzucić kostkę rosołową oraz ziemniaki ,marchewkę, pietruszkę. Podgotować do miękkości. Następnie przyprawić do smaku. Cebulę obrać z czosnkiem, umyć i drobno posiekać. Zasmażyć i dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać starkowane ogórki. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobina wywaru. Ddoać do zupy wraz z koperkiem oraz ugotowanym pokrojonym w kosteczkę jajkiem. Wymieszać. Wyporcjować.
Zupa ogórkowa
Marchewki, pietruszke i pora pokroić i poszatkować
Zupa ogórkowa
Ziemniaki oplukac i drobno starkowac na tarce
Zupa ogórkowa
Ziemniaki obrac,umyc i pokroić w kosteczkę..
Zupa ogórkowa
Koperek opłukac i drobno poszatkować,dodac do zupy