Wiola8

Wiola8

Kucharz
[Przepisów: 18]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naprawdę smaczna zupka:):)

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 1 szklanka startych na tarce o grubych oczkach ogórków kiszonych bez skórki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • pół pietruszki
  • kawałek selera
  • 5 ziemniaków
  • 1 kostka rosołowa
  • magii, sól, pieprz
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • koperek
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Mięso włożyć do garnka zalać wodą, zebrać szumowiny, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki, pół cebuli. Dodać Liść laurowy, kostkę rosołową, sól i gotować do miękkości. Na patelnię dajemy masło i drobno pokrojoną drugą połówkę cebuli, zeszklić i dodać starte ogórki, podsmażyć chwilkę. Wyjąć mięso z zupy możemy je zużyć do innych celów. Dodajemy podsmażone ogórki i gotujemy kilka minut. Dodać śmietanę i przyprawić do smaku. Nie gotować.