Strona główna Zupa ogórkowa bez mięsa

Zupa ogórkowa bez mięsa

Xetnom - Przepis na: Zupa ogórkowa bez mięsa offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Zupa ogórkowa bez mięsa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ogórki ścieramy na tarce. W około 2 litrach wody gotujemy warzywa. Gdy są już ugotowane dodajemy podsmażone ogórki.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Zupa ogórkowa bez mięsa - SKŁADNIKI:

Zupa ogórkowa bez mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki ścieramy na tarce. Na patelni podsmażamy starte ogórki, dodajemy cebulę skrojoną w kostkę i razem podsmażamy aż odparuje cała woda z ogórków. W około 2 litrach wody gotujemy startą na tarce marchewkę, w całości pietruszkę, seler i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodaję łyżkę warzywka, kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuję około 20 min. Pod koniec gotowania, dodaję podsmażone ogórki z cebulą. Gotuje jeszcze 10 min i zaprawiam śmietaną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa ogórkowa bez mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Roladki z piersi kurczaka z papryką i z szynką Mleczny koktajl z brzoskwiń Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami
Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką Pikantna kartoflanka Eli z groszkiem Barszcz czerwony Eli z fasolą
Tarta jabłecznik Pucharek pełen budyniu Bażant z sosem leśnym
Czekoladowe ciastka z Brandy Zupa z żółtej cukinii z marchewką Duszona marchewka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane