Strona główna Zupa ogórkowa bez mięsa

Zupa ogórkowa bez mięsa

Xetnom - Przepis na: Zupa ogórkowa bez mięsa offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Zupa ogórkowa bez mięsa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ogórki ścieramy na tarce. W około 2 litrach wody gotujemy warzywa. Gdy są już ugotowane dodajemy podsmażone ogórki.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Zupa ogórkowa bez mięsa - SKŁADNIKI:

Zupa ogórkowa bez mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki ścieramy na tarce. Na patelni podsmażamy starte ogórki, dodajemy cebulę skrojoną w kostkę i razem podsmażamy aż odparuje cała woda z ogórków. W około 2 litrach wody gotujemy startą na tarce marchewkę, w całości pietruszkę, seler i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodaję łyżkę warzywka, kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuję około 20 min. Pod koniec gotowania, dodaję podsmażone ogórki z cebulą. Gotuje jeszcze 10 min i zaprawiam śmietaną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa ogórkowa bez mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami Grzanki z jajkiem Ciasto z jabłkami i płatkami migdałów
Rosołek z pulpecikami Kotlety w migdałowej panierce Amerykańskie naleśniki z sosem czekoladowym
Zielone ciasto z galaretką Twarożek z wędzonym kurczakiem Placki cukiniowo-ziemniaczne
Zupa kurkowa z makaronem Skubaniec z jabłkami Sałatka ryżowa z serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane