SUPERPRZEPIS

Zupa ogórkowa bez mięsa

  • Xetnom Xetnom
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Zupa ogórkowa bez mięsa Więcej zdjęć (3)

Ogórki ścieramy na tarce. W około 2 litrach wody gotujemy warzywa. Gdy są już ugotowane dodajemy podsmażone ogórki.

Składniki:

Zupa ogórkowa bez mięsa

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa bez mięsa

Ogórki ścieramy na tarce. Na patelni podsmażamy starte ogórki, dodajemy cebulę skrojoną w kostkę i razem podsmażamy aż odparuje cała woda z ogórków. W około 2 litrach wody gotujemy startą na tarce marchewkę, w całości pietruszkę, seler i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodaję łyżkę warzywka, kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuję około 20 min. Pod koniec gotowania, dodaję podsmażone ogórki z cebulą. Gotuje jeszcze 10 min i zaprawiam śmietaną.

Redakcja poleca: