Strona główna Zupa ogórkowa bez mięsa

Zupa ogórkowa bez mięsa

Xetnom

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3
Zupa ogórkowa bez mięsa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ogórki ścieramy na tarce. W około 2 litrach wody gotujemy warzywa. Gdy są już ugotowane dodajemy podsmażone ogórki.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Zupa ogórkowa bez mięsa - SKŁADNIKI:

Zupa ogórkowa bez mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki ścieramy na tarce. Na patelni podsmażamy starte ogórki, dodajemy cebulę skrojoną w kostkę i razem podsmażamy aż odparuje cała woda z ogórków. W około 2 litrach wody gotujemy startą na tarce marchewkę, w całości pietruszkę, seler i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodaję łyżkę warzywka, kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuję około 20 min. Pod koniec gotowania, dodaję podsmażone ogórki z cebulą. Gotuje jeszcze 10 min i zaprawiam śmietaną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa ogórkowa bez mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Jajecznica z awokado i zieleniną Idealny sernik z rosą Brownie w jajkach
Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach Pieczona karkówka z rękawa Zapiekanki z gyrosem
Lekka sałatka z jajkiem i roszponką Pulpety w sosie pomidorowym Mazurek Wielkanocny  o smaku migdałowym
Czarny makaron Eli z krewetkami Orzechowa krówka Orientalny makaron

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane