gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa ogórkowa II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupę ogórkową podaję na obiad jako pierwsze danie. Moja rodzina bardzo ją lubi. Polecam, jest bardzo smaczna.

Zupa ogórkowa II Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa II

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa II
Porcję rosołową wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe oraz sól i gotujemy. Ogórki kiszone mielimy na drobno w rozdrabniaczu, a marchewki obieramy i kroimy w plasterki, po czym warzywa wrzucamy do wywaru. Gotujemy z 10 minut, po czym wyciągamy porcję rosołową, obieramy z niej mięso i dodajemy do zupy razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie (w razie potrzeby można dolać trochę wody z ogórków kiszonych). Porcję zupy wylewamy na talerz.
Zupa ogórkowa II
Porcję rosołową wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe oraz sól i gotujemy.
Zupa ogórkowa II
Ogórki mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Zupa ogórkowa II
Marchewki obieramy i kroimy w plasterki.
Zupa ogórkowa II
Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę.

Tagi:

ogórki