Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa ogórkowa na indyczych szyjkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna, lekko kwaśna, dla całej rodziny.

Zupa ogórkowa na indyczych szyjkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa ogórkowa na indyczych szyjkach

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa na indyczych szyjkach
Wodę zagotować, dodać do niej indycze szyje i gotować przez około 20 minut zbierając szumowinę z gotowania. Warzywa obrać, oczyścić i pokroić w kostkę, dodać do bulionu wraz z zielem angielskim, pieprzem ziarnistym oraz liściem laurowym. Gotować do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Ogórki kwaszone zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do zupy. Zupę zaprawić śmietaną. Z mąki i masła przygotować zasmażkę, rozprowadzić ją na patelni niewielką ilością zupy i dodać do zupy. Cebulę podpiec nad palnikiem lub na suchej patelni i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodać posiekaną zieleninę. Smacznego.
Zupa ogórkowa na indyczych szyjkach
Zupa ogórkowa na indyczych szyjkach
Zupa ogórkowa na indyczych szyjkach
Zupa ogórkowa na indyczych szyjkach

Tagi:

ogórki