Strona główna Zupa ogórkowa na mięsie

Zupa ogórkowa na mięsie
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Ogórkowe « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Zupa ogórkowa na mięsie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne


trudność: łatwe
czas:

Zupa ogórkowa na mięsie - SKŁADNIKI:

  • 50 dag włoszczyzny,
  • 30 dag kwaszonych ogórków,
  • 10 dag cynaderek,
  • 15 dag mięsa wieprzowego,
  • 5  łyżek posiekanej naci pietruszki,
  • szklanka śmietany,
  • sól, cukier,
  • 2  i  pół szklanki ugotowanego makaronu, najlepiej typu „muszelki” lub podobny

Zupa ogórkowa na mięsie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso i  cynaderki umyć, okroić tłuszcz, stopić. Cynaderki
obgotować, dwukrotnie zmieniając wodę. Wywar z  cynaderek wylać, mięso drobno pokroić i  ugotować z  dodatkiem pokrajanych, obgotowanych cynaderek, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości. Gdy mięso zmięknie, dodać makaron i  ugotować do miękkości. Połączyć z  warzywami i  drobno posiekanymi ogórkami, zagotować, przyprawić do smaku solą i  cukrem, dodać śmietanę, posiekaną nać pietruszki. Podawać zaraz po przyrządzeniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa ogórkowa na mięsie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa gulaszowa z kurczakiem Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem Staropolska zupa gulaszowa z karkówką
Zupa gulaszowa z pieczarkami Grochówka prawie wojskowa Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a
Pieczarkowa z pulpecikami Zupa węgierska z pieczarkami Zupa gulaszowa z wieprzowiną
Rozgrzewająca zupa mięsna Zupa pieczarkowa z mięsem Gulaszowa z szynki

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane