Strona główna Zupa ogórkowa na mięsie

Zupa ogórkowa na mięsie
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Ogórkowe « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Zupa ogórkowa na mięsie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne


trudność: łatwe
czas:

Zupa ogórkowa na mięsie - SKŁADNIKI:

  • 50 dag włoszczyzny,
  • 30 dag kwaszonych ogórków,
  • 10 dag cynaderek,
  • 15 dag mięsa wieprzowego,
  • 5  łyżek posiekanej naci pietruszki,
  • szklanka śmietany,
  • sól, cukier,
  • 2  i  pół szklanki ugotowanego makaronu, najlepiej typu „muszelki” lub podobny

Zupa ogórkowa na mięsie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso i  cynaderki umyć, okroić tłuszcz, stopić. Cynaderki
obgotować, dwukrotnie zmieniając wodę. Wywar z  cynaderek wylać, mięso drobno pokroić i  ugotować z  dodatkiem pokrajanych, obgotowanych cynaderek, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości. Gdy mięso zmięknie, dodać makaron i  ugotować do miękkości. Połączyć z  warzywami i  drobno posiekanymi ogórkami, zagotować, przyprawić do smaku solą i  cukrem, dodać śmietanę, posiekaną nać pietruszki. Podawać zaraz po przyrządzeniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa ogórkowa na mięsie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Wyśmienita gulaszowa zupka Ognisty kociołek
Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami Piekielna zupa gulaszowa Pikantna zupa gulaszowa
Zupa na początek jesieni Zupka a'la gulaszowa z wołowinką Zupa warzywno - mięsny mix
Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa meksykańska Zupa gulaszowa z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane