Strona główna Zupa ogórkowa na mięsie

Zupa ogórkowa na mięsie
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Ogórkowe « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Zupa ogórkowa na mięsie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne


trudność: łatwe
czas:

Zupa ogórkowa na mięsie - SKŁADNIKI:

  • 50 dag włoszczyzny,
  • 30 dag kwaszonych ogórków,
  • 10 dag cynaderek,
  • 15 dag mięsa wieprzowego,
  • 5  łyżek posiekanej naci pietruszki,
  • szklanka śmietany,
  • sól, cukier,
  • 2  i  pół szklanki ugotowanego makaronu, najlepiej typu „muszelki” lub podobny

Zupa ogórkowa na mięsie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso i  cynaderki umyć, okroić tłuszcz, stopić. Cynaderki
obgotować, dwukrotnie zmieniając wodę. Wywar z  cynaderek wylać, mięso drobno pokroić i  ugotować z  dodatkiem pokrajanych, obgotowanych cynaderek, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości. Gdy mięso zmięknie, dodać makaron i  ugotować do miękkości. Połączyć z  warzywami i  drobno posiekanymi ogórkami, zagotować, przyprawić do smaku solą i  cukrem, dodać śmietanę, posiekaną nać pietruszki. Podawać zaraz po przyrządzeniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa ogórkowa na mięsie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa tom yum z makaronem ryżowym Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Wyśmienita gulaszowa zupka
Ognisty kociołek Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami Piekielna zupa gulaszowa
Pikantna zupa gulaszowa Zupa na początek jesieni Zupka a'la gulaszowa z wołowinką
Zupa warzywno - mięsny mix Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa meksykańska

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane