Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa ogórkowa na skrzydełkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka zupa ogórkowa na skrzydełkach z ziemniakami

Zupa ogórkowa na skrzydełkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa na skrzydełkach

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa na skrzydełkach
Do garnka wkładamy umyte skrzydełka, zalewamy je wodą i gotujemy z dodatkiem odrobiny soli. W tym czasie obieramy warzywa, myjemy, marchewkę, pietruszkę i ogórki ścieramy na tarce do jarzyn na małych oczkach, ziemniaki kroimy w kosteczkę, do gotujących się skrzydełek dodajemy marchew i pietruszkę oraz ziemniaczki i natkę pietruszki, gotujemy 10 minut, następnie dodajemy starte ogórki i dogotowujemy przez 5-7 minut, zalewamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zupa ogórkowa na skrzydełkach
warzywa ścieramy na tarce do jarzy na małych oczkach
Zupa ogórkowa na skrzydełkach
do gotujących się skrzydełek dodajemy warzywa
Zupa ogórkowa na skrzydełkach
dodajemy ziemniaki oraz natkę pietruszki
Zupa ogórkowa na skrzydełkach
dodajemy starte na tarce ogórki konserwowe

Tagi:

zupa ogórki