Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1500]

Zupa ogórkowa na skrzydełkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka zupa ogórkowa na skrzydełkach z ziemniakami

Zupa ogórkowa na skrzydełkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa na skrzydełkach

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa na skrzydełkach

Do garnka wkładamy umyte skrzydełka, zalewamy je wodą i gotujemy z dodatkiem odrobiny soli. W tym czasie obieramy warzywa, myjemy, marchewkę, pietruszkę i ogórki ścieramy na tarce do jarzyn na małych oczkach, ziemniaki kroimy w kosteczkę, do gotujących się skrzydełek dodajemy marchew i pietruszkę oraz ziemniaczki i natkę pietruszki, gotujemy 10 minut, następnie dodajemy starte ogórki i dogotowujemy przez 5-7 minut, zalewamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca: