bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Zupa ogórkowa na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszna zupa z kiszonych ogórków , gotowana na wywarze z żeberek wieprzowych i warzyw. Jest szybka i łatwa.

Zupa ogórkowa na żeberkach

Składniki:

Zupa ogórkowa na żeberkach

 

 

  • 2 marchewki

 

  • 1 pietruszka

 

  • Kawałek selera

 

  • Mała cebula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Vegeta

 

 

  • Przyprawa magi w płynie

 

  • Pęczek kopru

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa na żeberkach
Mięso umyj, zalej zimną wodą. Dodaj pora, obraną marchewkę, selera i pietruszkę. Wrzuć pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy i dopraw do smaku vegetą i solą. Gotuj do miękkości mięsa.

Warzywa i mięso wyjmij z zupy.Marchewkę pokrój w pół plastry, ziemniaki pokrój w kostkę i dodaj do zupy, gotuj do miękkości warzyw.

Ogórki pokrój w pół plastry i dodaj do zupy, gotuj ok.5 min.. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę i usmaż na łyżce masła. Dodaj do zupy.

Zupę zagęść mąką rozrobioną z wodą, dodaj śmietanę. Dopraw do smaku pieprzem ,solą , vegetą i przyprawą maggi. Dodaj posiekany koper.