lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zupa ogórkowa z koperkiem na wołowinie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Urozmaicona smakowo zupa ogórkowa . Wzbogacona o nutę imbiru który ma ostry pieprzowy posmak. Wołowina doda zupie sytości i mięsożercom wpadnie w oko.

Zupa ogórkowa z koperkiem na wołowinie

Składniki:

Zupa ogórkowa z koperkiem na wołowinie

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z koperkiem na wołowinie
1.Podane składniki wkładam do miski i wyrabiam farsz , dodaje przyprawy jajko i 2 łyżki bułki tartej namoczone w 4 łyżkach wody. 2. Smażę na oleju rzepakowym małe kotleciki . 3. Kotleciki przekładam do garnka dodaje listek laurowy i ziele angielskie. 4. Doprawiam do smaku , kiedy kotlety się ugotują , dodaje zupę ogórkową z koperkiem Hortex 5. Gotuje koło 30 minut i gotowa zupa. Dzięki kotletom nabrała wyrazistości.