zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Zupa ogórkowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo latwa zupa ogórkowa z ryżem

Zupa ogórkowa z ryżem

Składniki:

Zupa ogórkowa z ryżem

 

  • Porcja rosolowa
  • kawalek wolowiny
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 20dag ryzu
  • 80dag ogorkow kiszonych
  • seler korzeniowy
  • pieprz i sol
  • smietana 18%

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z ryżem
Mieso umyc,zalac zimna woda,posolic,dodac pokrojona w kawalki badz w kostke marchwew pietruszke oraz selera.Doprawic vegeta.Gdy mieso bedzie juz prawie miekkie,wsypac wczesniej wyplukany ryz.Gdy ryz i mieso bedzie miekkie,dodac obrane ze skory i starte ogorki kiszone.Gotowac do momentu az beda miekkie.Wtedy rozroic w szklance smietane razem z goraca zupa aby smietana sie nie zwarzyla.Dokladnie wymieszac,aby nie bylo grudek.Dolac do zupy,zagotowac.