Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2805]

Zupa ogórkowa z ryżem :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Trochę inna ogórkowa dla odmiany z ryżem .

Zupa ogórkowa z ryżem :

Składniki:

Zupa ogórkowa z ryżem :

  • 1 ćwiartka kurczaka
  • 25 dag wołowiny rosołowej
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • ¼ pory
  • 10 dag ryżu
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %
  • 4 ziela angielskie
  • 4 liście laurowe
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • 2 łyżki usiekanego kopru
  • 1 słoik przecieru ogórkowego
  • 1 ½ litra wody

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z ryżem :

Marchewkę , pietruszkę , seler utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Porę drobno pokroić . Mięso , jarzyny , kostki bulionowe , ziele i liść laurowy zalać wodą . Zagotować . Wsypać ryż . Gotować na małym gazie  1,5 godziny . Wyjąć mięso .Obrać od kości i ze skórek. Podzielić na kawałki i włożyć do zupy . Wlać przecier ogórkowy . Posypać koperkiem .Śmietanę dodać do zupy w garnku lub podać by każdy wlewał sobie na talerzu.