aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Zupa ogórkowa z ryżem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Troszkę inna odsłona ogórkowej, z dodatkiem ryżu, który całkowicie odmienia jej smak. Zachęcam do spróbowania.

Zupa ogórkowa z ryżem 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z ryżem 4

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z ryżem 4
Mięso myjemy i wrzucamy na wrzątek. Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie, doprawiamy solą i gotujemy, aż mięso będzie prawie miękkie. W międzyczasie obieramy ogórki kiszone ze skórki i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Obieramy warzywa, ziemniaki kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Do ugotowanego mięsa wrzucamy ryż i gotujemy 5 minut. Dodajemy warzywa do zupy, gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy ogórki i gotujemy kolejne 5 minut. W kubku rozrabiamy śmietanę z odrobiną wody i wlewamy do zupy, energicznie mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy posiekany lubczyk i gotujemy jeszcze chwilkę.
Zupa ogórkowa z ryżem 4
do ugotowanego mięsa wrzucamy ryż i gotujemy 5 minut
Zupa ogórkowa z ryżem 4
ze słoika wyciągamy ogórki i obieramy ze skórki
Zupa ogórkowa z ryżem 4
obrane ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach, dorzucamy do zupy w której wcześniej gotują się już wszystkie warzywa razem z mięsem
Zupa ogórkowa z ryżem 4
do kubka odmierzamy łyżkę śmietany i rozrabiamy ją z wodą, pod koniec gotowania zabielamy nią zupę

Tagi:

ryż ogórki