LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa ogórkowa ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wyśmienita zupa na każdy dzień.

Zupa ogórkowa ze śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa ze śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa ze śmietaną
Włoszczyznę i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar, usunąć pianę. Dodać przyprawy. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i gotować razem z wywarem do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną, zabielić zupę. Dodać do smaku kwas ogórkowy i sól, zagotować. Ogórki do tej zupy można też po obraniu ugotować do miękkości z dodatkiem masła i połączyć z zupą. Podawać z ziemniakami, lanym ciastem lub kostką z manny.
Zupa ogórkowa ze śmietaną
Gotowanie wywaru warzywno-mięsnego na zupę ogórkową.
Zupa ogórkowa ze śmietaną
Dodanie startych ogórków kiszonych do wywaru.
Zupa ogórkowa ze śmietaną
Przygotowanie śmietany z mąką do zupy ogórkowej.
Zupa ogórkowa ze śmietaną
Połączenie śmietany z wywarem ogórkowym.

Tagi:

ogórki