beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Zupa ogórkowa z mięsem i  kostką z manny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Zupa ogórkowa z mięsem i  kostką z manny

Składniki:

Zupa ogórkowa z mięsem i  kostką z manny

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z mięsem i  kostką z manny
Kaszę wymieszać z  niewielką ilością zimnej wody, wlać do wrzącej, osolonej wody, dodać tłuszcz, całość ugotować
często mieszając. Wyłożyć na płaski talerz zwilżony wodą. Gdy zastygnie, pokrajać w  kostkę. Mięso umyć, pokrajać
na małe kawałki, włożyć do wrzącej, osolonej wody i  gotować pod przykryciem. Gdy będzie już prawie miękkie, dodać umytą i  obraną włoszczyznę, ugotować. Następnie dodać starte na tarce ogórki, wlać śmietanę wymieszaną z  mąką i  zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i  solą. Kostkę z  kaszy manny wyłożyć na talerze. Zalać gorącą zupą i  posypać koperkiem.