Mufinka1

Mufinka1

Kucharz
[Przepisów: 8]

Zupa owocowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa wyszła bardzo esencjonalna, można użyć także inne owoce (maliny, agrest, śliwki)

Zupa owocowa

Składniki:

Zupa owocowa

 

  • sezonowe owoce (można stosować dowolne kombinacje)
  • 5 kwaśnych jabłek papierówek
  • 250 g wiśni
  • 250 g porzeczek
  • 250 g jagód
  • 1 op 200 ml śmietany do zup, ew. mleko do rozcieńczenia
  • cukier do smaku (minimum 4-5 łyżek)
  • 1 łyżka mąki
  • makaron świderki

Sposób przygotowania:

Zupa owocowa
Owoce umyć, jabłka wydrążyć i wrzucić na wrzątek (1,5 l). Gotować do miękkości, odcedzić. Do zupy wrzucić wiśnie, porzeczki, jagody. Pogotować aż wiśnie zmiękną. Osobno ugotować makaron (około garści na 1 osobę) w nieosolonej wodzie. Śmietanę dobrze wymieszać z mąką, żeby nie było grudek, dolać do zupy zagotować mieszając. Dosłodzić do smaku, dodać makaron.