Zupa paprykowa

wojtuś - Przepis na: Zupa paprykowa offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 24
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa paprykowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

cebulę drobno posiekać, czosnek rozetrzeć z solą, pomidory (bez skórki) podzielic na kawałki, papryki bez nasion pokroic na paski *


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Zupa paprykowa - SKŁADNIKI:

Zupa paprykowa - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę drobno posiekać, czosnek rozetrzeć z solą, pomidory (bez skórki) podzielić na kawałki, papryki bez nasion pokroić na paski (nie mieszać kolorów). Cebulę + czosnek podsmażyć na łyżce masła. Podzielić na 2 części i każdą włożyć do innego garnka. Do 1 +czerwoną paprykę i pomidory, do 2 żółtą paprykę + marchew. Do obu garnków + po 0,75 l wywaru z warzyw. Gotować pod przykryciem na małym ogniu 30 minut. Schłodzić, do każdej zupy + łyżkę masła i połowę ugotowanego ryżu. Doprawić solą. Każdą zupkę oddzielnie zmiksować i ponownie ogrzać. Przelać do 2 dzbanków i jednocześnie wlewać na talerze. Przybrać ziołami i bitą śmietaną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa paprykowa (strona 1 z 1)  
wojtuś

wojtuś
offline

2008-08-26 22:59
Zamiast wywaru z warzyw i łyżki masła dodaję kostkę rosołową "cielęcą", a zamiast ryżu groszek ptysiowy. Zupka jest dwukolorowa, bardzo efektownie wygląda i wbrew pozorom nie wymaga dużo pracy.
wojtuś
Skomentuj
Oceń:
0
Lech

Lech
offline

2008-09-28 14:18
Zjawiskowa zupka!
Skomentuj
Oceń:
0
Caroline

Caroline
offline

2008-09-28 14:23
Super zupa!!!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jarzynowe
Zupa z żółtej cukinii z ryżem Zupa krem brokułowy Zupa wielowarzywna z soczewicą
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Zupa jarzynowa z dynią Zupa brokułowa Eli
Pikantna kartoflanka Eli z groszkiem Zupa jarzynowa koniec wakacji Zupa cukiniowa z makaronem
Zupa Eli z kalarepy z grysikiem Oberiba Eli,czyli zupa z kalarepy Zupa cukiniowa z marchewka i groszkiem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane