ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Zupa paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa paprykowa !!!!

Zupa paprykowa

Składniki:

Zupa paprykowa

 

  • 1 i 1/2-2 I wywaru mięsno-warzywnego (może być z kostki)
  • po 1 zielonej i czerwonej papryce
  • 3-5 ziemniaków
  • 300 g wędzonego boczku
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • majeranek
  • maggi
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa
Ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru, gotować.
Papryki umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Posiekaną cebulę i paprykę podsmażyć na oleju, podlewając wywarem. Następnie dodać pokrojony w paseczki boczek i koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Kiedy kartofle będą miękkie, do wywaru dodać warzywa z boczkiem.
2 Śmietanę wymieszać z mąką, a następnie zaprawić nią zupę, zagotować. Można udekorować świeżo posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

papryka