iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa paprykowa z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Fajna smaczna zupa , treściwa i kolorowa. Pasuje na obiad jako danie jednogarnkowe. Polecam także na chrzciny, wesela, sylwestra czy komunie. Jest smaczna, warta przygotowania.

Zupa paprykowa z kurczakiem

Składniki:

Zupa paprykowa z kurczakiem

 

 

 

 

  • 4 piersi z kurczka

 

 

 

 

  • cebula

 

 

  • sos worcester

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa z kurczakiem
Papryki kroimy w paseczki. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, solimy i doprawiamy pieprzem.

Pieczarki kroimy w czosnek. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę . Na maśle podsmażamy cebule i pieczarki.

Przesypujemy do miski, na tej samej patelni podsmażamy kawałki kurczaka. Do dużego garnka wkładamy podsmażone pieczarki następnie podsmażonego kurczaka. Mieszamy.

Zalewamy 1,5 litra bulionu . Zagotowujemy . Dodajemy pokrojona paprykę. Zagotowujemy.

Gotujemy kilka minut.

Doprawiamy sosem worcester, solą, pieprzem do smaku. Dodajemy śmietanę .

Zagotowujemy. Jeżeli trzeba jeszcze raz doprawiamy.