Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna, lekka i sycąca zupa z papryki. Dodatek kurczaka wspaniale współgra z warzywami. Serdecznie polecam.

Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym

Składniki:

Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym

 

  • mięso drobiowe na wywar (u mnie udka)
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 12 cm białej części pora
  • 1/2 dużej czerwonej papryki
  • 1/2 papryki zielonej (lub innej)
  • świeży koperek do posypania
  • 1 kostka bulionowa
  • 2 listki laurowe
  • 60g serka topionego
  • słodka/ostra papryka w proszku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym

Wywar:

Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym
Ilość kurczaka zależy własnych upodobań.

Do garna z wodą włożyć umyte mięso z kurczaka, wrzucić kostkę bulionową i listki laurowe. Ugotować wywar. Mięso wyjąć.

Zupa:

Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym
Warzywa należy pokroić według własnych upodobań.

Do wywaru wrzucić pokrojone warzywa. Paprykę należy pokroić w kostkę. Gotować do miękkości. W międzyczasie oddzielić od kości ugotowane uprzednio mięso.

Serek:

Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym
Wariant smakowy serka jest dowolny. Najlepiej bez dodatków.

W zupie rozpuścić serek topiony. Na końcu doprawić do smaku, posypać posiekanym koperkiem i dodać mięso.