dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pożywna zupa z papryką, włoszczyzną, pieczarkami i pulpetami z mięsa mielonego. Smaczna i prosta w przygotowaniu.

Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami

 

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami
Cebulę siekamy i szklimy. Dodajemy do mięsa. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki pulpetów łączymy ze sobą. Wyrabiamy mięso. Formujemy pulpety i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Przekładamy do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Wszystkie warzywa myjemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy włoszczyznę i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki a później paprykę. Całość zalewamy bulionem i dodajemy przyprawy. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy pulpety i gotujemy ok 5 - 7 minut. Smacznego!
Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami
Wszystkie składniki na pulpety łączymy ze sobą.
Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami
Z mięsa mielonego formujemy zgrabne kulki.
Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami
Wszystkie warzywa myjemy, oczyszczzamy i kroimy w kostkę.
Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami
Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.