Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa paprykowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna zupa paprykowa z ryżem

Zupa paprykowa z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa paprykowa z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa z ryżem
Na maśle podsmażyć pokrojoną cebulę, gdy się zeszkli wrzucić pokrojoną w kostkę wędlinę. Przesmażyć. Papryki oczyścić z nasion i błon, umyć dokładnie i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wrzucić do rondla. Przesmażyć. Podlać odrobiną wody i dusić 5 minut. W międzyczasie ugotować ryż (około 8 minut). Pomidory obrać ze skóry, pokroić. Natkę pietruszki posiekać.Do rondla wrzucić pomidory. Doprawić solą, pieprzem, cukrem, wsypać obie mielone papryki. Wlać wodę i dodać koncentrat. Gotować 5-7 minut. Ugotowany i odcedzony ryż wrzucić do zupy, zamieszać. rozłożyć na talerze, posypać posiekana natka pietruszki
Zupa paprykowa z ryżem
Etap 1Na maśle podsmażyć pokrojoną cebulę, gdy się zeszkli wrzucić pokrojoną w kostkę wędlinę. Przesmażyć.
Zupa paprykowa z ryżem
Etap 2Papryki oczyścić z nasion i błon, umyć dokładnie i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wrzucić do rondla. Przesmażyć. Podlać odrobiną wody i dusić 5 minut.
Zupa paprykowa z ryżem
Etap 3W międzyczasie ugotować ryż (około 8 minut). Pomidory obrać ze skóry, pokroić. Natkę pietruszki posiekać.
Zupa paprykowa z ryżem
Etap 4Do rondla wrzucić pomidory. Doprawić solą, pieprzem, cukrem, wsypać obie mielone papryki. Wlać wodę i dodać koncentrat. Gotować 5-7 minut.