iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Zupa pieczarkowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczna zupka na jesienne dni

Zupa pieczarkowa

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Pierś z kurczaka kroimy w kawałki-posypać Vegeta i pieprzem i podsmażyć na oliwie. Przełożyć do garnka i na tym samym tłuszczo-dodając małą ilość szklimy cebule-obraną i pokrojoną w kawałki. Pieczarki umyć i pokrojone w kawałki dusimy z cebulką. Połowę pieczarek zmielić blenderem, drugą pozostawić. Kurczaka zalewamy wywarem (lub rozpuszczoną kostką w ciepłej wodzie) dodajemy liść laurowy ziele angielskie i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogrzewanie garnka. Dodajemy ziemniaki obrane i pokrojone w kawałki, zmielone pieczarki i pozostałe podduszone. Jak będą ziemniaki miękkie zupa zrobiona. Doprawić do smaku i podprawić śmietaną.