sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można podawać z makaronem lub ziemniakami.

Zupa pieczarkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plastry. Masło rozpuszczamy na patelni i podsmażamy pieczarki. Następnie pieczarki przekładamy do bulionu, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy około 10-15 minut. Przygotowujemy zaprawę, mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy dwie łyżki zupy aby się nie zważyła. Zaprawę dodajemy do zupy i zagotowujemy całość. Ja podałam z makaronem. Smacznego
Zupa pieczarkowa
Pieczarki myjemy dokładnie i kroimy w plastry.
Zupa pieczarkowa
Podsmażamy pieczarki z cebulą i następnie dodajemy do bulionu.