Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna zupa pieczarkowa dla każdego niejadka.

Zupa pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Cebulę obrać pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Pieczarki obrać, pokroić w plastry, usmażyć na maśle. Por, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i razem smażyć do miękkości. Zalać zimną wodą, doprawić, dodać kostkę bulionową, podsmażone pieczarki, zagotować. Śmietanę, mąkę i odrobinę wody razem wymieszać, tą mieszanką zalać zupę i doprowadzić do wrzenia. Najlepiej smakuje z makaronem.
Zupa pieczarkowa
Cebulę obrać pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle.
Zupa pieczarkowa
Pieczarki obrać, pokroić w plastry, usmażyć na maśle.
Zupa pieczarkowa
Por, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i razem smażyć do miękkości. Zalać zimną wodą, doprawić, dodać kostkę bulionową, podsmażone pieczarki, zagotować
Zupa pieczarkowa
Śmietanę, mąkę i odrobinę wody razem wymieszać, tą mieszanką zalać zupę i doprowadzić do wrzenia. Najlepiej smakuje z makaronem.