małgosia7902

małgosia7902

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

znakomita zupa bez miesa nadajaca sie na szybki obiad

zupa pieczarkowa

Składniki:

zupa pieczarkowa

 

  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 marchew
  • 1 mała pietruszka
  • kawałeczek pory i selera
  • kostka rosołowa
  • makaron nitki (troszkę szerszy )
  • przyprawa do zup ( wg uznania)
  • 2 łyżki smietany
  • łyżka oliwy
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

zupa pieczarkowa
pieczarki obrac,pokroić na małe kawałki, podsmażyć na oliwie, aż wyparuje wszystka woda. marchew,pietruszkę i seler obrać i zetrzec na tarce jarzynowej, pore drobno posiekac, wszystkie warzywa dodac do pieczarek i jeszcze chwile dusic. dolac wode i przyprawy i gotowac do miekosci warzyw. gdy warzywa sa juz miekkie dodac makaron i gotowac aż zmięknie. na koniec dodac smietane i drobno posiekana natke.