pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Zupa pieczarkowa na kostce grzybowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i prosta zupa pieczarkowa.

Zupa pieczarkowa na kostce grzybowej

Składniki:

Zupa pieczarkowa na kostce grzybowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa na kostce grzybowej
Wszystkie warzywa obieramy. Ziemniaki, marchewkę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w talarki i podsmażamy razem z cebulą na patelni. Do garnka wrzucamy marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki. Jak się zagotuje wrzucamy kostkę grzybową i gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki wraz z cebulą. Wsypujemy płatki jęczmienne i gotujemy kolejne 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy zupa będzie już gotowa, wrzucamy posiekany koperek i zaprawiamy śmietaną.