Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa pieczarkowa z chińską nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupka z nieco orientalną nutką...

Zupa pieczarkowa z chińską nutą

Składniki:

Zupa pieczarkowa z chińską nutą

 

  • 25 dag pieczarki,
  • 8-10 sztuk ziemniaki,
  • 2 sztuki marchew,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2 litry bulion,
  • 1 sztuka por,
  • 1/2 łyżeczki sos sojowo-grzybowy TaoTao,
  • 10 g Grzyby Shiitake Poku,
  • 2 łyżeczki oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z chińską nutą
Ziemniaki, marchew i pietruszkę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się bulionu. Pora oraz cebulę posiekać drobniutko. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Oliwę rozgrzać, podsmażyć na niej pora i cebulę, następnie dodać pieczarki i całość poddusić. Następnie dodać wymoczone wcześniej i pokrojone w paski grzyby shiitake. Gdy warzywa w bulionie będą miękkie należy przełożyć do zupy zawartość patelni i całość gotować przez kilka minut. DO zupy dodać sos sojowy, doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco.

Tagi:

sosy grzyby