mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, sycąca zupka z pieczarek z groszkiem ptysiowym:)

Zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

Składniki:

Zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym
Pieczarki kroję na paseczki. Cebulę obieram i drobno siekam. W garnku roztapiam masło, wrzucam do niego posiekaną cebulę i szklę. Dodaję pieczarki i duszę całość około 10 minut. Następnie oprószam wszystko mąką, mieszam. Po chwili wlewam ciepły wywar i gotuję ok. 15 minut. Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem. Zdejmuję z ognia, miksuję blenderem na krem. Na koniec dodaję śmietanę i ponownie doprowadzam do zagotowania. Zupę podaję przyozdobioną natką pietruszki, kleksem śmietany i groszkiem ptysiowym.

Tagi:

groszek