czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Zupa pieczarkowa z grzankami

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, natkę opłukać. 3 łyżki masła

Zupa pieczarkowa z grzankami

Składniki:

Zupa pieczarkowa z grzankami

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z grzankami
Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, natkę opłukać. 3 łyżki masła rozgrzać w rondlu i zeszklić cebulę. Dodać pieczarki, przesmażyć. Wlać bulion i gotować 10 min. Śmietanę rozbić kilkoma łyżkami gorącego bulionu i wlać do zupy. Przyprawić solą, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową. Zamieszać i zagotować. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na reszcie masła, dodać ser i wymieszać. Zupę posypać natką.

Tagi:

sery chleb ser