Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna i pożywna zupa na bazie pieczarek z dodatkiem kaszy jęczmiennej. Użyłam jej ze względu na jej walory zdrowotne.

Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną

Składniki:

Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na maśle. Następnie dodać pieczarki i smażyć przez 5 minut. Posolić i gdy pieczarki puszczą sok, dusić je z cebulę przez kolejne 5 minut. Po tym czasie podlać litrem wody i rozpuścić kostkę bulionową. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę , liść laurowy, ziele angielskie i kaszę jęczmienną.

Gotować 20-30 minut aż marchewka zmięknie i ugotuje się kasza. Doprawić do smaku i dodać poszatkowany drobno koperek.