Julia394

Julia394

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Zupa pieczarkowa z klopsikami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupka pieczarkowa

Zupa pieczarkowa z klopsikami

Składniki:

Zupa pieczarkowa z klopsikami

 

  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kg pieczarek
  • 11/2-2 litrów bulionu
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajo
  • 2 czerstwe bułki
  • zielona pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z klopsikami
2 cebule i czosnek pokroić i podsmażyć na patelni. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy i podsmażamy w garnku, po czym dodajemy wcześniej podsmażoną cebulkę z czosnkiem. Dusimy pod przykryciem ok 10 minut, następnie zalewamy bulionem i gotujemy.
Mięso mielone łączymy z jajkiem, pokrojoną cebulą i dwiema rozmoczonymi bułkami . Formujemy małe kuleczki i wrzucamy na wrząca zupę. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem, zaciągamy mąką lub śmietanką i posypujemy posiekana pietruszką.

Tagi:

mięso