motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa pieczarkowa z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa pieczarkowa z papryką

Zupa pieczarkowa z papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z papryką
Umyte mięso osuszamy i kroimy w kostkę. Pokrojone mięsko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięso przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem. Obrane pieczarki kroimy i dusimy na oleju ok. 10 minut. Doprawiamy jarzynką i dajemy do mięsa. Ziemniaki kroimy w małą kostkę i dajemy do gotującej się zupy jak mięso będzie miękkie. Pod koniec dodajemy podsmażoną i pokrojoną papryczkę. Po dodaniu papryczki gotujemy jeszcze ok. 15 minut. Na koniec doprawiamy do smaku.
Zupa pieczarkowa z papryką
Do podsmażonego mięsa wlewamy wodę i dodajemy uduszone pieczarki
Zupa pieczarkowa z papryką
Jak mięso będzie miękkie dodajemy pokrojone ziemniaki a na koniec podsmażoną papryczkę

Tagi:

indyk papryka