KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łatwa w przygotowaniu, smaczna.

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym.

Składniki:

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym.

 

  • Makaron świderki połowa opakowania
  • Marchewka 1 sztuka
  • Natka pietruszki
  • Ser topiony typu kiełbaska z pieczarkami 2 sztuki
  • Kostka warzywna 1 sztuka
  • Śmietana 1 łyżka
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym.
Makaron ugotuj w wrzącej osolonej wodzie a dodatkiem oleju. Odcedź wodę z makaronu.Makaron polej zimną wodą i odstaw. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w kostkę, wrzuć do garnka. Natkę pietruszki umyj, posiekaj. Wodę zagotuj, dodaj kostkę warzywną. Serki topione rozprowadź ze śmietaną i odrobiną wody, wlej do garnka. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Pozostaw na ogniu aż zupa zakipi. Makaron dodaj do garnka na końcu lub wyporcjuj wcześniej do talerzy.

Tagi:

makaron sery ser