paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bezmięsna zupa z makaronem, prosta i smaczna

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym 2

Składniki:

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym 2

 

  • 400 dag pieczarki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/3 szklanki śmietany 12%
  • bulion warzywny 1 litr
  • 1/2 sztuki serka topionego śmietankowego
  • 1 ząbek czosnku
  • makaron świderki.
  • 1 cebula

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym 2
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki omyć obrać i również pokroić na większe kawałki. Na patelni rozpuścić łyżkę masła i zeszklić cebulkę , następnie do cebulki dodać pieczarki, smażyć aż pieczarki puszczą sok i 1/2 soku odparuje z patelni. Do bulionu warzywnego dodać pieczarki z pozostałym sokiem i cebulką, całość zagotować. Dołożyć ząbek czosnku. Serek topiony skroić i dodać do zupy , doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec wlać śmietankę. W osolonej wodzie ugotować makaron świderki. odcedzić i włożyć na talerze, wlać zupę.

Tagi:

makaron